4. Regionalni simpozijum mladih endokrinologa

O nama

RSME Beograd 2024

Dobrodošli na zvaničnu stranicu 4. Regionalnog simpozijuma mladih endokrinologa (4RSME) koji će se održati u Beogradu, od 12. do 14. aprila 2024. godine, u impresivnom ambijentu Jugoslovenske kinoteke. RSME Beograd 2024 trajaće tri inspirativna dana i okupiće učesnike iz šest različitih zemalja, stvarajući priliku za razmenu iskustava i znanja iz oblasti endokrinologije.

Svrha simpozijuma

4RSME ima za cilj promovisanje saradnje i obrazovanja među mladim stručnjacima iz regiona u oblasti endokrinologije. Ovaj simpozijum pruža priliku za diskusiju o najnovijim istraživanjima, dijagnostičkim metodama i terapiji u endokrinologiji, te jača veze između mladih stručnjaka iz regiona koji će, zajedno da rade na unapređenju i povezivanju kliničke prakse i istraživanja i samim tim oblikovati budućnost ove discipline.

Istorijat

U toku COVID-19 pandemije, Sekcija mladih endokrinologa Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju (HDED – www.hded.hr) pokrenula je Regionalni simpozijum mladih endokrinologa. Prva dva simpozijuma održana su u online okruženju, maja i novembra 2021. godine, u jeku pandemije. Od tada, simpozijum je rastao i razvijao se, postajući ključna tačka okupljanja mladih endokrinologa iz različitih zemalja regiona. Treći RSME održan je u martu 2023. godine, a mladi endokrinolozi iz regiona sastali su se u Osijeku.

4RSME oranizuju Udruženje za bolesti nadbubrežne žlezde i kardiometaboličku endokrinologiju Srbije ADVANCE, Srpsko udruženje za endokrinologiju pola “MUMIA”, uz punu podršku Endokrinološke sekcije Srpskog lekarskog društva, Sekcije specijalizanata, doktoranada i mladih lekara Srpskog lekarskog društva, kao i Evropskog udruženja endokrinologije (European Society of Endocrinology).

Simpozijum u brojkama

Zaključak

4RSME je mesto gde će posvećenost i ljubav mladih lekara prema endokrinologiji biti usmerena ka sticanju znanja, implementiranju inovacija i unapređenju zdravlja pacijenata. Radujemo se vašem dolasku i zajedničkom deljenju stručnih saznanja na ovom uzbudljivom simpozijumu. Vidimo se u Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu od 12. do 14. aprila 2024. godine! Prijave su otvorene od 10. decembra 2023! Čekamo vas!