4. Regionalni simpozijum mladih endokrinologa

Organizator

Organizator

Na nedavno održanom Trećem regionalnom simpozijumu mladih endokrinologa u Osijeku (Hrvatska), Klinici za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma u Beogradu je pripala velika čast da organizuje Četvrti regionalni simpozijum mladih endokrinologa, koji će se održati u Jugoslovenskoj kinoteci od 12. do 14. aprila 2024. godine.

Regionalni simpozijum mladih endokrinologa ima za cilj da okupi lekare (endokrinologe, ginekologe, endokrine hirurge, urologe) kao i naučnike srodnih disciplina (farmaceuti, molekularni biolozi) sa interesovanjem i radom u oblasti endokrinologije, te da podstakne saradnju i edukaciju kroz usmena saopštenja mladih i predavanja afirmisanih stručnjaka.

U ime Udruženja za bolesti nadbubrežne žlezde i kardiometaboličku endokrinologiju Srbije ADVANCE, Srpskog udruženja za endokrinologiju pola MUMIA, i uz punu podršku Endokrinološke sekcije Srpskog lekarskog društva, Urgentnog centra UKCS, Evropskog udruženja endokrinologije (European Society of Endocrinology), Sekcije mladih endokrinologa Hrvatskog društva za endokrinologiju i dijabetologiju Hrvatskog liječničkog zbora (HDED), Udruženja endokrinologa Crne Gore i Udruženja endokrinologa Slovenije, a sa željom da Četvrti regionalni simpozijum mladih endokrinologa bude što uspešniji pozivamo Vas da nam se pridružite i podržite mlade endokrinologe i naučnike iz regiona.